+ 381 11 4047 100 office@brzipopis.rs
Kako možemo da vam pomognemo?
Print

Uvoz podataka

Uvoz stavki (pozicija) popisa

Na formi sa stavkama dokumenta popisa u meniju u gornjem desnom uglu može se izabrati opcija za uvoz podataka. Opcija podrazumeva da se stavke popisa uvezu iz fajla koji se nalazi na uređaju.

Izborom opcije za uvoz podataka, od korisnika se traži da izabere format fajla koji želi da uveze. Aplikacija podržava sledeće formate: CSV, XML i JSON. U donjem levom uglu nalazi se i mogućnost da se pristupi Uputstvu kako izabrani tip fajla treba da izgleda, odakle se posle primer fajla izabranog formata može sačuvati na uređaj ili poslati putem neke druge aplikacije na uređaju (npr. Viber, WhatsApp, Email itd).

Primer CSV fajla možete preuzeti ovde.

Primer XML fajla možete preuzeti ovde.

Primer JSON fajla možete preuzeti ovde.

Potvrdom, otvara se file manager na uređaju gde korisnik treba da izabere fajl koji želi da uveze. Ukoliko je fajl u ispravnom formatu, stavke će biti prikazane na dokumentu popisa.

Izborom opcije Uputstvo prikazuje se forma sa pisanim uputstvom kako fajl treba da izgleda. Odatle se primer fajla izabranog format može sačuvati na uređaj ili poslati putem neke druge aplikacije na uređaju (npr. Viber, WhatsApp, Email itd).

Preuzimanje (uvoz) podataka iz web aplikacije

U donjem desnom uglu liste sa dokumentima popisa nalaze se dva dugmeta – gornje (narandžasto) služi za preuzimanje dokumenata koji su dodeljeni korisniku na Portalu (web aplikaciji).

 

Dodeljivanje dokumenta korisniku u web aplikaciji

Da bi dokument popisa mogao da se dodeli određenom korisniku, potrebno je da se napravi (bar) zaglavlje dokumenta u web aplikaciji, potom da se pristupi uređivanju kreiranog dokumenta i da se izabere opcija Dodeli.

Kada se određeni dokument popisa dodeli korisniku, u listi dodeljenih dokumenata, to se može videti. U listi dodeljenih dokumenata može se videti da li je korisnik preuzeo dokument na uređaj.

Izborom opcije za preuzimanje dokumenata dodeljenih korisniku iz web aplikacije (narandžasto dugme) u donjem desnom uglu liste, u listu popisa na uređaju dodaju se dokumenta kojima je korisnik zadužen.

Predhodni Lista Popisa
Sledeći članak Izvoz podataka